Övergripande

Sammanfattning av 2019

Jag började 2018 års sammanfattning med; ”ännu ett år har gått” och vad passar egentligen bättre nu? Det har varit ett händelserikt år kan man säga 🙂

70356941_10156792958579141_3316251146682630144_o

Falli: 
I maj fick Falli 7 valpar med fina Lecibsin Suklaati. Alla utom Helmi (som bor kvar hos oss) har flyttat till sina egna fantastiska hem. Mer info om kullen här.

Hon har blivit utställd i Sverige två gånger, i Norge en gång samt i Lettland en gång. På My Dog i Göteborg med excellent och CK för finska rasspecialisten Matti Tuominen. Utöver det har hon samlat på sig ytterligare ett r-cert.

Lumi: 
Även Lumi har fått valpar i år. 5 juni födde hon 6 pojkar efter hanen Lecibsin Sarra. En valp från kullen finns kvar i kenneln via bibehållen avelsrätt. Mer info om kullen här.

På My Dog i januari blev Lumi fjärde bästa tik för finska rasspecialisten Matti Tuominen. En riktig bedrift då det var över 70 hundar anmälda! Utöver det är hon ställd ytterligare två gånger i Sverige, en gång i Norge samt två gånger i Litauen. I Litauen samlade hon på sig ett cacib och titeln Kaunas Winner – 19.

Levi: 
Levi har också besökt några utställningar i år. Han kan nu lägga till två titlar till sitt namn; Svensk och litauisk champion. Han slog även till med att bli BIR i Ljungskile.

En avkomma från Levis kull i Norge har under året blivit hälsoundersökt med HD: B, ED: u,a. samt ögonlyst u.a. Det är resultat som är väldigt värdefulla för vår framtida avelsutvärdering. Levi kommer bli pappa igen, men nu på vår egen kennel. Valparna efter honom och Falli beräknas födas den 7 januari.

Helmi: 
Helmi föddes först i Fallis kull och är den valp som vi valde att spara hemma. Hon är fortfarande ung, men har ändå hunnit med några valputställningar. Bland annat blev hon Best In Show valp 2 i sin åldersklass båda dagarna på en rasspecial i Gnosjö. Hon var då precis över 4 månader gammal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s