Köpa valp från oss

En valp från oss kommer vid leverans att vara:

  • Minst 8 veckor gammal
  • Registrerad i SKK
  • ID-märkt
  • Veterinärbesiktigad
  • Regelbundet avmaskad
  • Dolda felförsäkrad i Agria Djurförsäkringar

Våra valpar vaccineras numera inte vid 8 veckor. Detta beror på att vaccinationstillverkaren Nobivac rekommenderar att valparna blir vaccinerade vid tidigast 13 veckors ålder. Detta för att valpen har skydd från sin mamma så pass länge och en vaccination innan dess kan störa valpens immunförsvar.

Vi använder oss inte av ett ”kösystem”, utan vi väljer vilka vi tycker är lämpliga. Vi är medvetna om att det är stor efterfrågan på valp och att man gärna vill skriva till flera uppfödare. På grund av detta så har ofta valpspekulanter redan hittat valp när vi som uppfödare tar kontakt för att vi har valpar. Därför föredrar vi att få intresseanmälan tidigast när vi har en parad tik. Detta kommer att framgå både här på hemsidan och på vår facebook-sida.

Vi tar inga bokningar på valp förrän ni har varit här och hälsat på, detta för att det är viktigt att vi båda känner ett ömsesidigt förtroende. Vi tar emot besök från när valparna har nått en ålder av minst 4 veckor.

Vi kommer också, i samråd med er, välja ut den valp som kan tänkas passa er bäst. Valet av valp görs först när valparna är 5-6 veckor gamla. Det är först då deras personligheter har börjat utvecklas och vi kan då matcha rätt valp med rätt ägare. De flesta har olika syften med sitt hundköp och det är viktigt både för oss och för er att ni får den valp som ser ut att matcha er bäst. Många har en färg som man tycker bäst om. Valparnas hem väljs inte efter vilken färg valpen har, däremot går det bra att ha önskemål om en viss färg.

En valp från oss som flyttar inom Norge eller till Sverige kostar 20 000 NOK.

När ni har varit här och träffat valpen och vi har valt vilken specifik valp som kommer att bli er; då betalar ni en handpenning på 15 % (3 000 kr), vilken inte betalas tillbaka om ni skulle ändra er. I samband med detta skriver vi även ett köpekontrakt.

För att vi ska kunna ha möjlighet att utvärdera vår avel, förbinder sig våra valpköpare att utföra följande hälsostester på sin hund (mellan 12 och 24 månaders ålder):

  • Röntgen av HD och ED
  • Ögonlysning

Vi säljer inte till familjer/personer som planerar att kastrera sin hund.

Önskemålen är att valpköparen gärna ställer ut sin hund officiellt minst 1 gång samt deltar på någon typ av mentalbeskrivning med hunden.

Livslång support är en självklarhet och vi hjälper gärna till med träningstips och dylikt.