Köpa valp från oss

Uppdaterad senast: 2022-03-29

En valp från oss kommer vid leverans att vara:

  • Minst 8 veckor gammal
  • Registrerad i Norsk Kennel Klub
  • ID-märkt
  • Veterinärbesiktigad
  • Regelbundet avmaskad
  • Dolda felförsäkrad i Agria Dyreforsikring

Våra valpar vaccineras numera inte vid 8 veckor. Detta beror på att vaccinationstillverkaren Nobivac rekommenderar att valparna blir vaccinerade vid tidigast 13 veckors ålder. Detta för att valpen har skydd från sin mamma så pass länge och en vaccination innan dess kan störa valpens immunförsvar.

Vi använder oss inte av ett ”kösystem”, utan vi väljer vilka vi tycker är lämpliga. Vi är medvetna om att det är stor efterfrågan på valp och att man gärna vill skriva till flera uppfödare. På grund av detta så har ofta valpspekulanter redan hittat valp när vi som uppfödare tar kontakt. Skicka därför in er intresseanmälan i samband med att vi har en parad tik och era möjligheter för att få en valp blir mycket större. Ytterligare större blir dem om ni skriver en utförliga svar och presentation i intresseanmälan, då det många gånger finns många spekulanter på varje kull.

Vi tar inga bokningar på valp förrän ni har varit här och hälsat på, detta för att det är viktigt att vi båda känner ett ömsesidigt förtroende. Vi tar emot besök från när valparna har nått en ålder av 4 veckor.

Vi kommer också, i samråd med er, välja ut den valp som kan tänkas passa er bäst. Valet av valp görs när valparna är cirka 5-6 veckor gamla. Det är först då deras personligheter har börjat utvecklas och vi kan då matcha rätt valp med rätt ägare. De flesta har olika syften med sitt hundköp och det är viktigt både för oss och för er att ni får den valp som ser ut att matcha er bäst. Många har en färg som man tycker bäst om, vi försöker förstås ta hänsyn till detta så lång som det är möjligt.

En valp från oss som flyttar inom Norge eller till Sverige kostar 23 000 NOK. Flyttar den till Sverige så ingår husdjurspass i köpesumman.

När ni har varit här och träffat valpen och vi har valt vilken specifik valp som kommer att bli er; då betalar ni en handpenning på 15 %, vilken inte betalas tillbaka om ni skulle ändra er. I samband med detta skriver vi även ett köpekontrakt.

Vi säljer inte till familjer/personer som planerar att kastrera sin hund.

För att vi ska kunna ha möjlighet att utvärdera vår avel, förbinder sig våra valpköpare att utföra följande hälsostester på sin hund (mellan 12 och 24 månaders ålder):

  • Röntgen av HD och ED
  • Ögonlysning

Önskemålen är att valpköparen gärna ställer ut sin hund officiellt minst 1 gång samt deltar på någon typ av mentalbeskrivning med hunden.

Livslång support är en självklarhet!