Övergripande, Mentalitet, Utställning

Lapphundshelg i Småland

Fredag den 21 september genomförde Lumi BPH med skott. Hon gjorde verkligen ett jättefint BPH, där det kunde konstateras att hon är helt skottfast och att hon är väldigt trygg, nyfiken och självständig. Det här visste vi ju visserligen redan, men man vet aldrig. Jag har varit med om BPH/MH där man blivit både negativt och positivt förvånad.

Lumi BPH

På lördagen ställde Eva Falli för den finska rasdomaren Esa Ruotsalainen. Falli fick excellent, blev placerad fyra i klassen och fick ck. Hon blev sedan oplacerad i en stor bästa tikklass. Det var roligt att vara på en utställning där kvalitén på hundarna var så hög över lag på alla tre raser.

På söndagen var vi på rassymposium. Esa höll en föreläsning i exteriör på Finsk Lapphund. Vi fick lyssna, men även klämma, känna och bedöma själva. Inte helt lätt det där kan jag säga! Därefter fick vi lyssna på en föreläsning om Addison hos hund, vilken också var väldigt intressant. Avslutningsvis blev det uppfödamöte, ur vilket det kom många bra synpunkter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s